Úvodníky

Úvodník - 30. 9. 2009


Zdravím vás opět po prázdninách. Škola už začala jak středoškolákům, tak vysokoškolákům a letní počasí pomalu ustupuje. Taky vám letošní léto tak uteklo? Mně neuvěřitelně. Ale aspoň bylo plno zážitků. Zase jsme úspěšně uspořádali tábor, pak jsem byl s kamarády v Černé Hoře (krásná země, moc doporučuju) a potom ještě na chalupě v Krkonoších, odkud jsme dělali výlety pro změnu do Polska. Bylo to pěkné, škoda že už je léto opravdu za námi.

Na Angrenostu se toho v poslední době neobjevilo zase tak moc nového. S kreslením obrázků to přes prázdniny samozřejmě nebyla taková sláva, jak jsem v minulém úvodníku doufal. Nicméně aspoň tří novinek jste se dočkali: Opuštěný hostinec, Thorin v Modrých horách a Erech. Podle komentářů soudím, že se vám líbí, což mě opravdu těší. Navíc mám ještě pár obrázků rozdělaných, takže snad se v dohledné době dočkáte.
Kromě toho také plánuji už delší dobu rozšíření encyklopedie z geografie na další oblasti, jako jsou osoby, národy, předměty a podobně. Znáte jak to chodí, takže radši nebudu slibovat žádný termín, ale pracuje se na tom. Každopádně pokud byste snad chtěli pomoct, můžete se inspirovat krásnými texty o zbraních, kterými přispěl jistý návštěvník diskusního fóra a které určitě do encyklopedie zahrnu.
Technická novinka, která se už realizace dočkala, je ovšem kanál novinek. Místo RSS jsem se rozhodl pro novější formát Atom, ale to by neměl být problém, protože většina RSS čteček podporuje oba formáty, čili pokud znáte RSS, víte na čem jste. Pokud vám slova jako feed, kanál (namyslím ten vodní ani odpadní) nebo RSS nic neříkají, podívejte se třeba sem nebo sem. Ještě bych vás chtěl upozornit na to, že s tímto formátem pracuji poprvé, takže budu moc rád, když mi pomůžete vychytat případné mouchy. Všechny připomínky mi hlaste tady.

Zveřejněno: 30. září 2009
zpět